FOTO: InfoBijeljina

Imenovanje primarijus dr Milice Lovrić za direktora bolnice "Sveti Vračevi" u Bijeljini, novo je priznanje ali i izazov za ovu uspješnu ženu, koja godinama predano radi u svojoj struci, a angažovanjem u političkom životu Republike Srpske nastoji da i na taj način doprinese unapređenju zdravstva u Srpskoj.

Doktorka Lovrić u bijeljinskoj bolnici radi od 1992. godine, a od 2007. godine na poziciji šefa Odsjeka kardiologije.

U intervjuu za InfoBijeljina kaže da joj imenovanje na funkciju direktora predstavlja i priznanje i izazov najavljujući i prve aktivnosti u ovoj ustanovi.

"Imenovanje na funkciju direktora za mene predstavlja i jedno i drugo. Priznanje, jer vam je ukazano povjerenje da vodite jednu tako veliku  zdravstvenu ustanovu, a ujedno i izazov da pokušam da unaprijedim zdravstveni sistem i da dam doprinos zdravstvu Republike Srpske. Prvi koraci će biti pokušaj unutrašnje reorganizacije same ustanove u cilju podizanja kvaliteta i proširenja spektra zdravstvenih usluga kako bi bolnica u Bijeljini dobila ono mjesto u zdravstvenom sistemu Republike Srpske koje joj i pripada s obzirom na broj osiguranika u ovoj regiji. Za to mi treba puna podrška na prvom mjestu države, Fonda zdravstvenog osiguranja i Ministarstva zdravlja", kaže direktorica.

Резултат слика за milica lovric infobijeljina

Ona naglašava da je Vlada učinila sve da popravi uslove za liječenje  pacijenata Srpske izgradnjom infrastrukture u skoro svim gradovima Republike Srpske.

"Kad to kažem, mislim na našu bolnicu, Univerzitetsko klinički centar Banjaluka, Istočno Sarajevo, Doboj, Zvornik. Na nama je da damo sve od sebe da ukazano povjerenje opravdamo i da ponudimo pacijentima najbolju zdravstvenu zaštitu u okruženju. To nije nimalo lak zadatak, ali svakodnevno upornim radom mislimo da su zdravstveni radnici za to sposobni. Imamo sve preduslove za to, pa ne vidim zašto to da ne iskoristimo", ističe doktorka Lovrić.

Резултат слика за milica lovric infobijeljina

Na pitanje InfoBijeljina čime objašnjava toliko povjerenje prije svega pacijenata, a onda i građana Semberije koji su je u dva mandata birali za odbornika u lokalnoj vlasti, a u dva mandata za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, doktorka Lovrić ima jednostavan odgovor.

"To je samo dokaz da upornim radom  možete da osvarite sebi neke zadate ciljeve, jer bez napornog rada i truda ne bih ništa od ovog pobrojanog ostvarila", kaže ona.

Резултат слика за milica lovric srpskainfo

Suprug direktorke bolnice primarijus doktor Slobodan Lovrić je ugledni hirurg, a i njihova djeca su krenula istim putem. Sin i snaha su ljekari, a kćerka je na studijama medicine.

"Danas je i kod nas tendencija kao i u drugim zemljama da se djeca opredjeljuju za porodični posao kojim se roditelji bave. To je slučaj sa advokatima, vlasnicima određenih firmi, bilo o kom poslu da se radi, sve se više ide ka tome da roditelji prenose djeci svoja iskustva kako bi im se olakšao put za posao kojim se planiraju baviti u životu", kaže doktorka Lovrić.

Ova mlada i uspješna žena priznaje da nema baš puno slobodnog vremena, ali ga iskorištava na pravi način.

"Svakako to vrijeme provodim družeći se sa porodicom i prijateljima. To je moj medijum odakle akumuliram  energiju", kaže doktorka Milica.

U svom dosadašnjem radu dobila je brojna priznanja. Od Udruženja kardiologa RS 2008. godine proglašena je Nacionalnim kardiologom Republike Srpske, Ministarstvo  zdravlja 2013. godine dodjeljuje joj zvanje Primarijusa, a Komora doktora iste godine je proglašava za najuspješnijeg ljekara Semberske regije.

Za doprinos u razvoju kardiologije u Bijeljini Skupština grada Bijeljina joj 2016. godine dodjeljuje priznanje “Knez Ivo od Semberije”. Oni koji je dobro poznaju tvrde da će rezultati u radu na čelu bijeljinske bolnice sigurno biti povod za nova priznanja, ali njoj najviše znače ona koja stižu svakodnevno od pacijenata o čijem zdravlju brine godinama.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )