FOTO: novosti.rs

Francuski košarkaš Žofri Lovernj kaže da je godinama pratio Partizan i maštao da igra u tom klubu, prije nego što je 2012. obukao dres crno-bijelih.

"Kada sam imao 14 ili 15 godina, želio sam da igram za Partizan. Čuo sam za ovaj tim koji nema mnogo novca, ali ima veliku armiju navijača i veliku istoriju. Tada sam počeo da pretražujem na internetu stare video snimke Partizana", prisjetio se novi centar turskog Fenerbahčea u intervjuu za sajt Evrolige.

On je u srpskom klubu igrao sa sunarodnikom Leom Vestermanom. Obojica su u timu bila od 2012. do 2014. godine.

"Kada sam imao 18 godina, Partizan je došao na fajnal-for u Parizu i otišao sam da gledam utakmice sa Vestermanom. Počeli smo da pričamo o tome kako bismo jednog dana željeli da igramo za Partizan, a nekoliko godina kasnije obojica smo to uradili".

Reprezentativac Francuske u narednoj sezoni će igrati za tim Željka Obradovića. Najtrofejniji evropski trener je jedan od razloga što se Lovernj vratio iz NBA u Evropu.

"Znam kako i šta očekuje. Poznajem puno njegovih prijatelja iz Srbije i puno igrača koji su igrali za njega i oni su mi sve rekli sve o tome kako razmišlja i šta očekuje od svojih igrača. Potrebna mi je ta atmosfera koju donosi timu, on je veoma zahtjevan, ali i vrlo pošten, znaš šta da očekuješ od njega, želi sve da dobije i ima velika očekivanja, ali ono što on traži od svojih igrača je uvijek veoma jasan i on govori na isti način za sve, nije bitno ko si ti. U suštini, on je iskrena osoba", zaključio je 27-godišnji košarkaš.

Fener na startu Evrolige dočekuje Gran Kanariju u petak od 19.45 časova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )