FOTO: Glas Srpske

Lovac Savo Marković (53) iz Modriče poginuo je u eksploziji nepoznate naprave u mjestu Dugo Polje, potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Tragedija se desila juče ujutro nedaleko od pomenutog sela u blizini kukuruza na njivi komšije Ranka R. (51). On je i pronašao tijelo nastradalog i pozvao policiju.

- Ranko R. je prvo čuo eksploziju sa svog imanja pa je odmah otišao da vidi o čemu je riječ. Kada je stigao na njivu, pronašao je mrtvog komšiju Savu Markovića među kukuruzima. Na tijelu su bile vidljive brojne rane od gelera. Pored stradalog je pronađena i lovačka puška. Iako šokiran tim prizorom, uspio je da obavijesti policiju - kazao je izvor blizak istrazi.

Kako saznajemo, mjesto gdje se sve desilo je malo dalje od sela, a u blizini šume.

- Pretpostavlja se da je Marković išao u lov i da je u šumi u blizini zasada kukuruza naišao na eksplozivnu napravu. Policija još istražuje o kojoj vrsti je riječ i da li se radi o nekoj mini ili bombi. Nije poznato ni otkud eksplozivno sredstvo na njivi koja se obrađuje. Sve se to ispituje i dok ne prikupimo sve dokaze ne možemo da znamo o čemu je riječ - pojasnio je izvor iz istrage ovog slučaja.

Policijska uprava Doboj saopštila je da im je slučaj juče prijavio R. R. oko 7.40 časova i da su odmah poslali ekipu na teren. Istakli su da je zajedno sa policajcima na mjesto nesreće otišao i deminerski tim Republičke uprave Civilne zaštite iz Doboja da bi utvrdili da li u okolini ima još eksplozivnih naprava.

- U ovom trenutku nije poznato kako je nastradao S. M. i za sada se zna da je preminuo od povreda zadobijenih usljed eksplozije. Ne zna se o kakvoj se eksplozivnoj napravi radi niti odakle ona na tom mjestu. Preciznije informacije javnosti će biti saopštene nakon uviđaja i istrage - rekli su u Policijskoj upravi Doboj.

U selu Dugo Polje kod Modriče ispričali su da su čuli za nesreću u kojoj je poginuo njihov komšija i istakli da ne znaju ništa više.

Drugi slučaj
Pogibija Save Markovića je drugi slučaj stradanja u eksploziji u posljednjih nekoliko dana na području Republike Srpske. Dragan Popović (60) iz Prijedora poginuo je utorak prilikom aktiviranja ručne bombe u mjestu Jelićka. Do nesreće je došlo kada je “kašikaru” pokušao da postavi na ogradu oko kukuruza da bi usmrtio divlje svinje koje su mu pustošile usjeve. Navodno je za osigurač bombe svezao kanap i kada ju je pokušao da prikači na tarabu, ona mu je ispala pa je došlo do eksplozije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )