FOTO: null

Dve osobe su poginule, uključujući i ženu koja se raznela, tokom akcije hvatanja osumnjičenih za učešće u terorističkim napadima, potvrdila je policija.

Kako javljaju agencije, od zore u pariskom Sen Deniju traje akcija hapšenja Abdelhamida Abauda, označenog kao glavnog organizatora terorističkih napada u Parizu.

AP prenosi da je policija navela da je dvoje osumničenih ubijeno, kao i da se radi o muškarcu i ženi. Najmanje pet osoba je uhapšeno. "Europe 1" navodi i da je stradao jedan civil.

Još nije poznata sudbina Abdelhamida Abauda. Neki javljaju da je sa njim i Salah Abdesla za kojim je policija raspisala poternicu posle napada, kao i neimenovani deveti napadač. AFP je objavio da su u akciji uhapšene tri osobe. 

Gardijan javlja da je troje uhapšeno u stanu, da se jedna žena raznela kada je policija prišla, a da je osim toga. uhapšeno još dvoje ljudi. 

CNN je preneo da je jednu osobu policija ubila snajperom, dok se druga raznela eksplozivom. Takođe, spominje se treća žrtva, slučajni prolaznik, ali zasad nema potvrde te informacije. 

Četiri policajca su povređena. 

Operacija u severnom delu Pariza Sen Deni traje duže od tri sata. Policija, kako navodi agencija AP, veruje da se osumnjičen Abdelhamid Abaud krije u jednom stanu, zajedno sa pet drugih teško naoružanih osoba. 

Kako prenose mediji, čulo se najmanje sedam eksplozije tokom akcije. Stanovnicima tog pariskog predgrađa preporučeno je da ostanu u svojim kućama. 

Tri kamiona sa oko 100 naoružanih pripadnika specijalnih snaga stiglo je u San Deni, prenosi Gardijan. Policija je potpuno opkolila centralni deo ove pariske četvrti. 

Televizija BFM TV javlja da policajci hvata devetog bombaša. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )