FOTO: null

Nekoliko lopova odlučilo je da pomogne građanima tako što će im udeliti savet šta treba da učine da im neko od njihovih "kolega" ne bi opljačkao kuću ili stan.

Na jednom internet forumu povela se debata o tome šta treba da učinite kako biste sprečili lopove da uđu u vašu kuću. Većina je napisala da je najbolji trik da ostavite uključeno svetlo ili televizor kako bi lopovi pomislili da ste kod kuće. Međutim, "stručnjaci" ili bolje rečeno sami lopovi su se na ove savete samo nasmejali, piše " Alo "

Pa kada vidiš da svetlo i dalje gori u tri ujutru i da je televizor pojačan do daske to mi je jasan znak da u toj kući najverovatnije nema nikog, rekao je jedan.

Potom su i ostali otkrili šta je to što je njih uvek odbijalo od nekog doma.

Kažu da im čak ni opasni psi ne predstavljaju problem da vas opelješe. Šta više, kažu da im to predstavlja dodatni izazov.

Znakovi poput "čuvaj se opasnog psa" su potpuno bezvredni. Ja sam jednoj porodici opljačkao kuću tako što sam se provukao kroz ona vratanca za pse, rekao je jedan od lopova.

Drugi dodaje da je velikog psa lakše i savladati i ućutkati, i da je uvek izbegavao domaćinstva koji imaju nekog malog psa koji histerično i neprekidno laje.

Ti mali psi me užasno nerviraju, jako su glasni i ne možeš da ih ućutkaš a ni stigneš. Kuće sa malim psima sam uvek izbegavao, bio je iskren jedan pljačkaš.

Mnogi su se složili da su pojedine domove "tipovali" na društvenim mrežama. Zato vlasnicima preporučuju da na Fejsbuku ili Tviteru nikada ne objavljuju da idu na odmor ili da neće biti kod kuće u nekom određenom periodu.

Savetuju i da po odlasku na duži put zakucate prozor ekserom jer tako ne mogu lako da ga obiju (što inače čine običnim šrafcigrom).

Dodaju i da nije pametno da svuda po stanu držite sitne dragocenosti, već da je najpametnije da kupite sef.

Kažu i da nikada nije "bacanje para" ugrađivanje još jedne brave na vrata.

Obične ključaonice je tako lako otvoriti. Ova moderna vrata otvaram i sa kreditnom karticom, rekao je jedan pljačkaš.

Mnogi lopovi koriste taksiste kao doušnike. Zbog toga vam savetuju da vas taksi nikada ne kupi ispred stana već malo dalje. Takođe opominju da se ni sa taksistom ne raspričate baš previše, jer uvek može da ima drugara lopova.


Kažu i da beže od kamera.

- Kolega je "pao" jer ga je snimila veb kamera na kompjuteru, tako da ja od kamera sigurno bežim, dodao je jedan.


Sklonite nameštaj iz bašte

Lopove sa merdevinama je lako uočiti, zbog toga oni često koriste stolice i stolove koje ostavite u bašti da dohvate prozor. Iz tog razloga poručuju da im, ostavljajući baštensku garnituru napolju, samo pomažete u poslu koji su došli da obave.


Ne hvalite se skupim stvarima

Lopovi stanove i kuće često tipuju kroz prozor. Tako da je najpametnije da vam skup televizor ili laptop ne bude tik uz prozor i vidljiv sa ulice jer tako sigurno postajete plen.

Lopovi se isto kažu da nije ludost biti u dobrim odnosima sa onim komšijama u zgradi koji vole sve da znaju i koji se non-stop šunjaju u ulazu, ti sigurno neće dozvoliti da vam neko uđe nenajavljen u stan.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )