FOTO: InfoBijeljina.com

Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lopare održao je danas sjednicu na kojoj je konstatovano da je epidemiološka situacija na području opštine Lopare stabilna i pod kontrolom.

Trenutno je pod epidemiološkim nadzorom 16 lica, od čega je 10 lica pozitivno na virus korona a 2 na bolničkom liječenju. 

Na sjednici su potvrđene i produžene epidemiološke mjere koje je donio Republički štab za vanredne situacije do 01. februara, a koje se odnose na:

  • zabranu javnog okupljanja u grupama od 50 lica, 
  • organizovanje muzike uživo u ugostiteljskim objektima za smještaj, ishranu i piće, 
  • sva privatna okupljanja u grupama od 10 lica (svadbe, krštenja, rođendani, proslave i drugi porodični skupovi slične prirode). 
  • ograničenje rada ugostiteljskih objekata od 06,00 do 22,00 časa, 
  • organizovanje sportskih takmičenja bez prisustva publike, kao i preduzimanje drugih mjera usmjerenih za sprečavanje pojave i širenja COVID-19 su produžene i obavezujuće za primjenu do 01.02.2021. godine. 

Takođe, obavezuju se građani da na otvorenom i u zatvorenom prostoru nose zaštitnu masku i pridržavaju se zaštitne mjere fizičkog rastojanja od dva metra, u zatvorenim prostorima, pored nošenja zaštitne maske i održavanja fizičkog rastojanja od dva metra pridržavaju i uputstava  Instituta za javno zdravsto Republike Srpske, u zavisnosti od djelatnosti koja se obavlja. 

I pored stabilnije situacije Opštinski štab apeluje na sve građane i privredne subjekte sa područja opštine Lopare da se  pridržavaju svih mjera propisanih od strane nadležnih organa, u cilju zaštite zdravlja stanovništva naše Opštine i smanjenja posledica pandemije.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )