FOTO: null

Višečlana romska porodica Zarić iz Tobuta kod Lopara dobila je novoizgrađenu kuću za koju je, prema programu stambenog zbrinjavanja Roma, Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH obezbijedilo 53.000 KM, a opština Lopare 8.000 KM.

Ključeve od kuće je porodici Zarić uručio zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Predrag Jović, koji je naglasio da je cilj ovog projekta poboljšanje uslova života romskih porodica, unapređenjem stanovanja i komunalne infrastrukture. 

"Nastavljamo saradnju sa opštinom Lopare, nastavićemo da pomažemo infrastrukturu, ali i ostale projekte iz ove majevičke opštine koja je primjer dobre saradnje", rekao je Jović novinarima. 

Načelnik Lopara Rado Savić rekao je da je ovo dobar primjer saradnje sa višim nivoima vlasti, ističući da su projekti koji se odnose na Rome veoma korisni i vidljivi u ovoj lokalnoj zajednici. 

"U prethodnom periodu smo, zajedno sa Ministarstvom, uspjeli da riješimo romsko naselje u Mjesnoj zajednici Veselinovac, ali i infrastrukturu i rasvjetu", naveo je Savić. 

Milica Zarić je u ime porodice zahvalila svima koji su učestvovali u izgradnji kuće, napominjući da su u staroj i trošnoj kući živjeli 35 godina. 

"Najbitnije mi je što u novoj kući imam kupatilo i nov namještaj", rekla je Zarićeva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )