FOTO: null

Otvorena, javna projekcija dokumentrog filma „Djeca“ održana je danas u Centru za kulturu Lopare.

Film je rađen u produkciji RTRS-a, čiji je scenarista i režiser Denis Bojić predstavlja svjedočenje četiri preživjela roditelja od ukupno 36 očeva i majki koji su u otadžbinskom ratu izgubili po troje djece. 

Projekcija je istovremeno počela u 11 gradova Republike Srpske. Prikazivanju filma je prisustvovalo nekoliko članova porodica poginulih koji su obuhvaćni tematikom filma, opštinsko rukovodstvo, borci proteklog odbrambeno-otadžbinskog rata i građani. Prije samog početka filma uvodne riječi imali su Dražen Glišić, novinar RTRS-a i dr Rado Savić, načelnik opštine Lopare.

"Visoka je cijena plaćena za slobodu i Republiku Srpsku. A najvišu cijenu su platile porodice čiji su najmiliji poginuli, roditelji koji su izgubili troje djece. Prema svima a naročito tim porodicama se moramo odnositi sa uvažavanjem i dostojanstveno da bi ublažili njihov bol. Srpski narod mora sačuvati svoje jedinstvo na temelju koji je krvlju zaliven, a taj temelj je Republika Srpska", rekao je načelnik opštine Lopare dr Rado Savić.

Piše: SnežanaMilošević

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )