FOTO: ntvarena.com

U Loparama danas povodom krsne slave - Đurđevdana počinju "Đurđevdanske svečanosti".


Manifestacija će početi uličnom trkom osnovaca i srednjoškolaca u 16.00 časova, a istog dana od 19.00 časova biće održano i književno veče u Centru za kulturu i informisanje, najavljeno je iz Službe za informisanje opštine Lopare. 

Za sutra je predviđen kulturno-umjetnički program u Centru za kulturu i informisanje. 

Nakon večernje molitve u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice u nedjelju, 5. maja, od 19.00 časova biće održana svečana sjednica Skupštine opštine Lopare u Centru za kulturu i informisanje. 

Načelnik ove majevičke opštine Rado Savić govoriće o rezultatima iz prethodne godine i planovima za budući razvoj opštine, te zaslužnim građanima uručiti povelje, medalje i priznanja. 

Na Đurđevdan, u ponedjeljak, 6. maja, u 9.00 časova NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice, gdje će biti obavljeno i lomljenje slavskog kolača. 

Nakon liturgije i lomljenja slavskog kolača, litija će proći gradskim ulicama. 

Istog dana, u 10.30 časova biće služen pomen ispred centralnog spomen-obilježja za 242 poginula borca iz Lopara. 

U utorak, 7. maja, u Centru za kulturu i informisanje od 13.00 časova biće odigrana lutkarska predstava. 

"Đurđevdanske svečanosti" biće završene u srijedu, 8. maja, kada će u 11.00 časova načelnik opštine Lopare Rado Savić organizovati prijem i dodijeliti zahvalnice nagrađenim učenicima osnovnih i srednje škole. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )