FOTO: InfoBijeljina.com

Dom zdravlja Lopare posluje pozitivno više od 10 godina i jedna je od najuspješnijih zdravstvenih ustanova u Srpskoj, rekao je direktor tog doma zdravlja Želimir Nešković.

"Radovi na objektu od 240 metara kvadratnih, što je jedan od najznačajnijih projekata privode se kraju, a u njemu će biti smješten Centar za bazičnu rehabilitaciju i stomatologija, za šta ćemo izdvojiti 400.000 KM sopstvenih sredstava", rekao je Nešković. 

On je dodao da se rekonstruišu postojeće prostorije koje će biti prilagođene standardima Centra za mentalno zdravlje. 

"Sa ambasadom Turske u BiH radimo na rekonstrukciji prostorija koje će služiti za Službu hitne pomoći koja će biti odvojena od Službe porodične medicine što je rijedak slučaj kada je riječ o domovima zdravlja u Srpskoj", naveo je Nešković. 

On je napomenuo da je nabavljen savremeni ultrazvučni aparat za širi spektar specijalističkih pregleda vrijednosti 50.000 KM koje su obezbijedili opština Lopare, te donacije stanovnika opštine Lopare, privrednih subjekata regije Semberije, Majevice i Posavine i Doma zdrvalje Lopare. 

Prema Neškovićevim riječima, potpisan je sporazum sa UNDP-om "Zeleni ekonomski razvoj", koji je vrijedan 78.375 KM 

"Cilj projekta je povećanje energetske efikasnost, a podrazumijeva rekonstrukciju krova, zatim izolaciju, fasadu, limarske radove i kompletnu zamjenu stolarije na ovom objektu. UNDP ga finansira sa 33 odsto isto toliko i opština Lopare a sa 34 odsto ćemo učestvovati sopstvenim sredstvima", istakao je Nešković. 

Nešković je podsjetio da su u toku radovi na parking prostoru, izolaciji, fasadi, garažnom prostoru i u mrtvačnici. 

Prema njegovim riječima, od februara pacijenti dobijaju usluge logopeda i psihologa. 

"Radimo konsultativne preglede ljekara iz bolnice `Sveti Vračevi` iz Bijeljine subspecijalista i specijalista pedijatara, ginekologa, ortopeda, vaskularnog hirurga, urologa i neurologa, kao i endokrinologa i na taj način omogućavamo i olakšavamo korisnicima zdravstvenih usluga sa područja Lopara da ne moraju ići 50 kilometara do najbližeg bolničkog centra", pojasnio je Nešković. 

Dom zdravlja Lopare pruža usluge za 10.000 osiguranika, a zapošljava 67 radnika. 

U okviru ove zdravstvene ustanove radi sedam timova porodične medicine, Služba hitne pomoći, Služba za laboratorijsku i biohemijsku dijagnostiku, Službu za radiološku dijagnostiku, Higijensko-epidemiološka služba, stomatologija kao i ambulante porodične medicine u Priboju, Mrtvici i Bobetinom Brdu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )