FOTO: InfoBijeljina

U Dječijem vrtiću Lopare počela je besplatna pripremna nastava za djecu koja u septembru polaze u prvi razred osnovne škole.

Direktor predškolske ustanove u Loparama Daniela Cvijanović rekla je Srni da se program odnosi na svu djecu sa područja ove lokalne zajednice koja nisu obuhvaćena nekim oblikom predškolskog vaspitanja i obrazovanja.
 
"Uključeno je 11 djece koja do sada nisu boravila u ovoj ili drugim predškolskim ustanovama", navela je Cvijanovićeva i dodala da je u program uključeno i 23 djece iz ove ustanove.
 
Pripremna nastava, koja se realizuje u saradnji sa opštinom Lopare, biće realizovana od početka marta do kraja maja, svakog radnog dana u trajanju od tri časa, a iz Dječijeg vrtića pozivaju roditelje koji imaju djecu ovog uzrasta da ih prijave.
 
Cilj programa je socijalizacija djece koja prije nisu bila uključena u kolektiv i nisu pohađala neki od oblika predškolskog obrazovanja, te drugi aspekti njihovog razvoja, kao što su fizički, intelektualni, razvoj govora, razvoj stvralaštva, socijalno-emocionalni razvoj i druge pripreme kako bi spremni dočekali polazak u školu.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )