FOTO: RTL

Direktor Infektološke klinike u Beogradu Goran Stevanović rekao je da se očekivalo povećanje broja zaraženih virusom korona i da su ljudi najzarazniji pred početak bolesti.

„Ovo je nov virus, nova bolest, niko, osim Kineza koji su pregurali epidemiju, ne zna o tome puno, ali znamo koji su rizici zaraze i zato moramo da držimo distancu, da se sklonimo sa ulica i svih mogućih javnih mjesta“, naveo je Stevanović

On je ukazao na veliki rizik koji nosi druženje na udaljenosti manjoj od propisane, kao i da je svaki poljubac potencijalno smrtonosan, jer neko može da ne zna da je bolestan.

„Moramo da se sklonimo sa ulica i javnih mesta koliko je god moguće. Djeca nisu ugrožena kao djeca, ne oboljevaju od teške klinike slike, ali su vrlo efikasan rasadnik infekcija. Moramo zato poštovati mere“, rekao je Stevanović na konferenciji za novinare.

On je ponovio apel građanima da maksimalno smanje boravak napolju i izbjegavaju uobičajene socijalne kontakte kako bi doprinijeli smanjenju rizika od širenja zaraze.

„Očekivali smo porast broja zaraženih. Uprkos preduzetim mjerama i ograničenjima kretanja i dalje u toku dana imamo puna šetališta, igrališta, prodavnice. To je veliki rizik za prenos infekcije“, rekao je Stevanović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )