FOTO: srpskainfo.com

U Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” u Bijeljini, Ljubivoje Ršumović, predstavio je danas drugu knjigu “Fazoni i fore”, koju je objavila beogradska izdavačka kuća “Laguna”.

Djeca su u druženju sa autorom uživala u dostignućima otkačenog pronalazača Raše, pjesmama i smiješnim zgodama koje je napisao za djecu, ali i za cijelu porodicu.

– Sa djecom imam poseban odnos. Pogotovo što su oni učestvovali u stvaranju televizijske serije koja se emitovala skoro tri decenije ali i ove knjige. Djeca , prevashodno moja tri sina, predložili su ime ovoj seriji ali i Rašu Popova  za “ludog pronalazača – izjavio je u Bijeljini Ljubivoje Ršumović, uz čije su pjesme i priče odrastale brojne generacije.

Knjiga “Fazoni i fore” kroz zabavu i nenametljivo uči djecu osnovnim životnim istinama. Knjiga je prepuna duha i mašte i na najbolji način povezuje djecu i odrasle.

Ršumović kaže da iako je tehniološki vijek promijenio djecu, pa i fore i fazone, u knjigu vjeruje.

– Knjiga postoji 2,5 hiljade godina i više u raznim oblicima. Kompjter manje od pola vijeka i ako se usavršava, ne može da pobijedi knjigu. To je trenutna fascinacija. Moja generacija je strahovala da će televizija  uništiti bioskop i pozorište, ali to se nije desilo – istakao je Ršumović.

Ljubivoje Ršumović napisao je devedeset dvije knjige, uglavnom za djecu. Završava , kaže autor,  starozavjetnu dramu “Pelikan u pustinji” a posvetio je snajki Ani, supruzi sina Vuka.

Ljubivoje Ršumović dobitnik je brojnih književnih nagrada i priznanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )