FOTO: InfoBijeljina

Načelnik opštine Lopare Rado Savić uručio je danas ključeve vatrogasnog vozila načelniku LJubinja Darku Kruniću.

Savić je, nakon potpisivanja ugovora i dodjele ključeva, izrazio zadovoljstvo jer su Lopare u prilici da opštini LJubinje poklone vatrogasno vozilo. 

"Od Vatrogasnog saveza Republike Srpske, koji je nama pomogao da dobijemo novo vozilo, saznali smo da je i LJubinju potrebno vozilo. S obzirom na to da smo ranije iz Švajcarske dobili vozilo i da je naša Vatrogasna jedinica u potpunosti opremljena, u prilici smo da pružimo podršku drugima", rekao je Savić novinarima. 

Načelnik opštine LJubinje Darko Krunić uručio je zahvalnicu Saviću i zahvalio Skupštini opštine Lopare i Vatrogasnom društvu za donaciju. 

"Ovo vatrogasno vozilo nam mnogo znači jer smo mala opština sa skromnim budžetom, a imamo veliku potrebu za ovakvim vozilima. U ljetnjem periodu imamo sušna ljeta i bude visoka temperatura vazduha, što izaziva požare", naveo je Krunić. 

On je napomenuo da je u opštini LJubinje šteta od požara u 2017. godini iznosila 1,2 miliona KM. 

Komandir Vatrogasne jedinice LJubinje Miodrag Ilić kaže da je ova jedinica prvi put dobila navalno vozilo koje će služiti za brži dolazak na mjesto izbijanja požara. 

"Ovaj kamion je u Hercegovini potreban zbog nepristupačnog terena", naveo je Ilić. 

On je dodao da je Vatrogasna jedinica LJubinje u protekloj godini dobila od Vatrogasnog saveza Republike Srpske vatrogasni džip sa kompletnom opremom. 

"Kada je riječ o voznom parku, imamo vozila koja su stara, a naših 12 vatrogasaca su dobro obučeni i spremni za izazove u ovom poslu", rekao je Ilić i istakao da je ovoj jedinici potrebna i cisterna.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )