FOTO: istinito.com

Ljekar Darko Golić, osumnjičen za obljubu pacijenta, suspendovan je sa mjesta načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske, potvrđeno je “Glasu Srpske” u UKC.


Kako su pojasnili u ovoj ustanovi, odluka o suspenziji će trajati do okončanja sudskog postupka.

Goliću je nakon hapšenja Osnovni sud u Banjaluci odredio jednomjesečni pritvor i ta mjera je nedavno potvrđena, kada je odbijena žalba advokata na pritvaranje.

Njega tužilaštvo tereti da je počinio krivično djelo obljuba nad nemoćnim licem 19. januara. Prema informacijama iz istrage, Golić je osumnjičen da je pijan obljubio nemoćnog pacijenta koji je bio u „šok sobi“ i koji se nije mogao braniti jer je zbog samopovređivanja bio vezan. Pacijenta je ljubio i dirao po intimnim dijelovima tijela, a to je prema dokumentima iz istrage vidjelo pet svjedoka, a to je potvrdio i pacijent.

U tužilačkom spisu za određivanje pritvora navodi se da osnovana sumnja da je Golić počinio krivično djelo proizilazi iz izjava 12 svjedoka. Saznajemo da je pet svjedoka izjavilo da je ljekar pijan prilikom vizite 19. januara ljubio pacijenta usta te da je to nastavio da radi i pored njihovog prisustva. Svjedoci su izjavili da su primijetili da pacijent ima ugrize na vratu i druge tragove koji ukazuju na zlostavljanje.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )