FOTO: minutzamene

Topli dani su pred nama, pa se polako izvlačimo iz pantalona, a i suknje bi mogle da se nose bez hulahopki.

Sa njegom nogu krenite od svakodnevnih toplih kupki u večernjim časovima, kako biste opustili noge koje otiču od cjelodnevnih aktivnosti.
 
Najjednostavniji savjet je da napunite kadu toplom vodom, u kojoj ćete rastvoriti morsku so i ubaciti nekoliko kapi eteričnog ulja.
 
Tako ćete eliminisati i neprijatna zadebljanja na stopalima, pa i eventualne gljivične infekcije.
 
Poslije 20 minuta lješkarenja, istuširajte se hladnom vodom. Utrljajte morsku so duž čitavih nogu, a stopala možete posebno da "omekšate" u lavoru sa toplom vodom.
 
U oba slučaja noge istrljajte grubim peškirom, kako biste otklonili mrtav sloj kože, a zatim uradite piling.
 
Piling napravite socom od kafe ili braon šećerom. Pomješajte kašiku kafenog taloga, dvije kašičice maslinovog ulja i kašičicu meda, pa nanesite na noge (od stopala ka gore) i ostavite da smjesa odstoji pet do deset minuta, a onda izmasirajte noge kružnim pokretima.
 
Isti efekat dobićete i ako pomješate tri kašike smeđeg šećera sa kašikom maslinovog ulja i kašičicom cimeta. Poslije masaže, isperite smjesu mlakom vodom.
 
Oblog za kapilare
Problem sa kapilarima tretirate kremama koje hlade i sadrže kamfor, timijan, neven... Napravite i oblog od jabukovog sirćeta, tako što ćete pamučnu krpu natopiti, pa postaviti direktno na kapilare dok se tkanina ne osuši. I listovi kupusa su dobari, a prvo držite ih u frižideru, da budu hladni.  
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )