FOTO: null

Njemački trgovački lanac Lidl ovih je dana predstavio apsolutnu novost na svojim policama. Ali, samo u Švicarskoj. Naime, u švajcarskom Lidlu moguće je kupiti marihuanu iz domaćeg uzgoja.

Cijene? Za gram i pol kanabisa iz domaćeg uzgoja moraćete izdvojiti 18 švicarskih franaka. Paketić s tri grama kanabisa iz staklenika stoji oko 30 KM, piše britanski Guardian.

Popularni trgovački lanac ovime je iskoristio izmjene zakona iz 2011., prema kojem punoljetni Švajcarci mogu kupiti kanabis s manje od jedan odsto THC-a. Proizvodi iz Lidla napravljeni su tako da ne opijaju, već samo opuštaju.

Uzgoj se vrši u poluautomatizovanim staklenicima

Distributer kanabisa je švicarska kompanija The Botanicals. Uzgajaju "travu" u zatvorenom prostoru uz pomoć poluautomatizovanih staklenika.

"Oslanjamo se isključivo na održivu proizvodnju i ne dodajemo hemikalije ni sintetički ili genetski modifikovane supstancije", navode u svojoj izjavi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )