FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Nema Srbjia opena u ATP kalendaru za narednu godinu.

Izašao je kalendar ATP turnira za 2024. godinu i u njemu nema Srbija opena. 
 
U nedjelji od 15. aprila sljedeće godine igraće se turniri u Minhenu, Barseloni i još jedan turnir u Evropi čiji će domaćin biti naknadno objavljen. 
 
Ovo je posljednja godina u kojoj će se igrati Srbija open. Ovog proleća on je premješten u Banjaluku gdje će od 17. aprila teniseri predvođeni Novakom Đokovićem, da se bore za titulu najboljeg. 
 
Kako je rekao Đorđe Đoković, direktor turnira, u intervjuu za Sportal, organizatori Serbia opena pokušaće ponovo od nekoga da iznajme licencu, ali je problem što u narednoj godini osim ponovnog iznajmljivanja licence od Bukurešta, nema drugih opcija jer je kalendar popunjen. 
 
– Mi smo sada u pregovorima, jurim… Jako je mali krug turnira, ne izdaju se nove licence, teško je. Želimo dvije licence kako bismo ih spojili. Gledamo način na koji možemo da dođemo do toga da imamo našu licencu makar i 250 bila, kako bismo došli do 500. Mi sve to možemo u narednih godinu dana da uradimo, ali je jako teško. Da smo znali to da radimo 2019. ili 2020. kada je cijena dosta pala, nismo znali da ćemo raditi turnir. Mi smo tek poslije Adria Toura poželjeli da radimo turnire. Sada su licence dosta poskupile, pa se sada svi odlučuju za iznajmljivanje što je bio i naš slučaj. Ovo je naša posljednja godina licence koju smo uzeli od Rumuna, ali na sve strane jurim, ko god želi da nam iznajmi licencu, mi ćemo je uzeti, ko god želi da proda, mi ćemo je uzeti – rekao je Đorđe Đoković za Sportal. 

Đoković je istakao i želju: 
 
– Više bih i volio da naš turnir bude na tvrdoj podlozi, nego na šljaci. Iskreno bih to više volio, i da bude u nekom ljetnjem periodu kada ne moram da razmišljam o nekim stvarima. Vidjećemo šta će biti. Svi znaju na svijetu da mi tražimo licencu. U cilju nam je da Serbia open bude i sljedeće godine, apsolutno. Serbia open je jedna prelijepa tradicija koju smo započeli, jedan od top tri turnira iz serije 250, uz Dohu i neki turnir u Americi, recimo. Banjaluka je uložila jako velika sredstva da naprave kompleks koji je trenutno u izradi i taj teren koji će njima kasnije služiti kao hala za različite sportove jako puno košta.
 
Australijan open se sljedeće godine igra od 15. do 28. januara, Rolan Garos je na programu od 26. maja do 9. juna, Vimbldon je na programu od 1. do 14. jula, dok je US Open na programu od 26. avgusta do 8. septembra.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )