FOTO: null

Beograd - Kineski ambasador u Beogradu Li Mančang izrazio je u ime kineskog naroda i svoje ime saučešće srpskom narodu i porodici Velimira Bate Živojinovića zbog smrti legendarnog glumca, koji je bio veoma popularan i u Kini.

"Duboko me je potresla vijest o smrti Velimira Živojinovića, našeg Bate. Ovom prilikom želim da u ime kineskog naroda i u moje lično ime izrazim najdublje saučešće njegovoj porodici i srpskom narodu. Budite uvjereni da svaki građanin Kine, koji je imao priliku da uživa u njegovim filmovima, tuguje sa nama", naveo je kineski ambasador u saopštenju.

Li je istakao da je Bata Živojinović bio osvjedočeni prijatelj kineskog naroda, koji je dao nemjerljiv doprinos produbljivanju kinesko-srpskog prijateljstva, kao i proboju srpskog filma i kulture na teritoriju Kine.

"Danas čak i djeca u Kini znaju ko je bio Valter, i taj lik je i danas uzor velikom broju mladih ljudi. Ponosni smo što smo poznavali tog velikana srpskog i svjetskog glumišta. Njegovo će mjesto u našim srcima ostati zauvijek upražnjeno. Neka mu je vječna slava", naveo je kineski ambasador.

Legenda srpskog i jugoslovenskog glumišta Velimir Bata Živojinović preminuo je sinoć u bolnici Sveti Sava u Beogradu u 83. godini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )