FOTO: Tanjug/AP/Arhiva

Fudbaler Bajerna Robert Levandovski izabran je za najboljeg sportistu Evrope za 2020. godini u tradicionalnom, 63. izboru novinskih agencija, u organizaciji Poljske agencije (PAP).

Levandovski je sakupio 180 bodova i za samo četiri boda bio bolji od prošlogodišnjeg laureta šampiona Formule 1 Britanca Luisa Hamiltona.

Levandovski je tek treći Poljak koji je dobio ovo priznanje, nakon atletičara Zdislava Kriškovjaka, koji je pobijedio u prvom izboru 1958. i čuvene sprinterke Irene Szevinske, pobjednice 1966. i 1974. godine.

Treće mjesto osvojio je švedski skakač s motkom Armand Duplantis sa 169 bodova, četvrti je najbolji teniser svijeta Srbin Novak Đoković, trostruki pobjednik ovog izbora, sa 85, a peti španski teniser Rafael Nadal sa 72 boda.

U top 10 još su slovenački biciklista Primož Roglič (64 bodova), njegov zemljak, takođe biciklista, Tadej Pogačar (52), grčki košarkaš Janis Adetokumbo (42), poljska teniserka Iga Švjontek (32) i norveška nordijska skijašica Tereza Johaug (28 bodova).

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )