FOTO: null

LEIN auto-moto klub sa sjedištem u Novom Sadu organizovao je danas na Centralnom gradskom trgu u Bijeljini predstavljanje tima koji se takmiči u CEZ šampionatu Evrope.

Građani Bijeljine imali su priliku da upoznaju jednog od najtalentovanijih vozača Evrope, devetnaestogodišnjeg Mladena Lalušića, aktuelnog evropskog  šampiona u kategoriji vozila na alternativni pogon, pred kojim je, kažu stručnjaci svijetla budućnost. 

Miroslav Rastović menadžer LEIN tima kaže da za tim i organizaciju utiče mnogo faktora, svaki auto mora imati minimalno po dva mehaničara i bar po jednog inžinjera za auto, ali da je daleko veći broj ljudi potreban, i da je novac ograničavajući faktor u njihovom slučaju. 

- " Automobil ima 330 konjskih snaga, dosta ga je teško kontrolisati, ali se momci snalaze. Tim je novoformiran, trenutno nam je malo teže dok se uklopimo svi, jer živimo daleko jedni od drugih, ali za sada to sve funkcioniše u najboljem redu, što se vidi i po rezultatima. Malo smo limitirani budžetom, ali kada bismo našli nekog sponzora, kada bismo dobili podršku države, to bi bilo drugačije", rekao je Ristović za portal InfoBijeljina.

Pored Mladena za ovaj tim nastupa Dejan Bulatović iz Crne Gore, iz Kotora. I on je jedan od poznatijih vozača na ovim prostorima 

- "Od malena volim da gledam trke i da vozim brzo, počeo sam u KIA kupu u kome vozi 20 automobila, gdje su sve bili Italijani, a ja sam bio jedini Srbin. Iz KIA kupa sam otisao u SEAT. Krenuo sam prošle godine voziti, sa 18 godina, gledajući na ostale imam najmanje iskustva u kupu", ispričao nam je ukratko Mladen Lalušić. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )