FOTO: novosti.rs

Bivši košarkaš i selektor Hrvatske Aco Petrović ispričao je da je Crvena zvezda navodno finansijski nagradila Cibonu koja je 2014. godine odustala od Evrolige.

U podkastku za "Supersportske" Petrović se ogradio i istakao navodna saznanja koja ima o tome da je Cibona nakon osvajanja ABA lige u Beogradu dobila finansijsku pomoć, dok je Zvezda posle toga zauzela njihovo mjesto u Evroligi.

U pitanju je godina kada su hrvatski klubovi Cedevita i Cibona napravili iznenađenje i izbacili Partizan i Crvenu zvezdu u polufinalu F4, da bi potom "vukovi" slavili i osvojili ABA ligu.

- Taj odnos počinje u godini kada je Cibona osvojila ABA ligu, pobjedom na Zvezdom u polufinalu, a onda i nad Cedevitom u Beogradu. Cibona je dobila garancije da će biti obezbjeđana finansijska sredstva za učešće u Evroligi, a na kraju od toga nije bilo ništa. U elitno društvo je otišla Zvezda. Ne želim da rizikujem bilo kakvu tužbu, pa ću iskoristiti ono što su me naučili moji advokati. Kada želiš da kažeš nešto sporno, uvijek naglasi navodno prije toga. Navodno, Cibona je za odustanak od Evrolige bila finansijski pokrivena", ispričao je bivši selektor Hrvatske u podkastu "SuperSportske".

- Formirana je nova ABA liga, uz mnogo administrativnih propusta. Dobro je što kreće liga, zanimljiva je i donosi prohodnost u Evropu, ali je i presudna sezona po pitanju onih koji je vode. Moraju da se dogovore i pravno regulišu takmičnje. Ukoliko tako ne bude, možda će biti poslednja sezona ABA lige", poručio je Petrović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )