FOTO: null

Tržni centar FIS u Bijeljini evakuisan je danas zbog zaprimljene dojave da su u tom objektu postavljene dvije bombe, a policija je potom utvrdila da je uzbuna bila lažna.

Kako saznajemo, zasad nepoznati muškarac pozvao je, oko 10 časova, radnika obezbjeđenja u ovom prodajnom objektu, rekavši mu: "Samo da znate da su juče (u subotu) postavljene dvije bombe u FIS-u.

Odmah potom radnici ovog tržnog centra pozvali su policiju, koja je zatim, radi pregleda objekta, otišla na mjesto događaja.

Ujedno su pripadnici CJB Bijeljina obezbijedili lice mjesta i evakuisali sve ljudstvo iz tržnog centra.

Prema riječima Aleksandre Simojlović, portparola CJB Bijeljina, protivdiverzionim pregledom objekta utvrđeno je da je dojava o postavljenim bombama bila lažna.

Na mjesto događaja, kako se saznaje, izlazili su i vatrogasci, kao i ekipa Hitne pomoći, ali za njih posla nije bilo.

"Dojavu smo zaprimili mi u 10.10. Naša ekipa, odnosno dva vatrogasca, jednim vozilom otišla je na mjesto događaja, u Komitsku ulicu. Nakon što je ustanovljeno da je riječ o lažnoj dojavi, vratili su se", potvrdili su iz Vatrogasne jedinice Bijeljina.

Iz FIS-a u Bijeljini kazali su nam kratko da detalje ne mogu da iznose, ali su potvrdili da je dva sata trajala obustava rada ovog objekta.

"Nakon što je utvrđeno da je riječ o lažnoj dojavi, mi smo nastavili s radom", ispričali su nam zaposleni.

Nezvanično saznajemo da je, osim radnika, u trenutku dojave u FIS-u bio i veći broj kupaca, ali među njima nije bilo veće panike.

"Ljudi su mirno napustili objekat i sačekali da policija obavi svoj dio posla. Kada je utvrđeno da nema nikakve opasnosti od eksplozije, što je većina i očekivala, radnici su se vratili za kase i nastavili da rade kao da se ništa nije ni desilo", ističe naš izvor.

Policija je obavila uviđaj i pokrenula istragu, odnosno potragu za zasad nepoznatim muškracem koji je izazvao ovaj incident. Do zaključenja ovog broja "Nezavisnih" on nije pronađen.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )