FOTO: null

TUZLA - Predizborna trka za predsjednika SAD se zahuktava, a Hilari Klinton važi za favorita, međutim, njeni kritičari često ističu da se radi o beskurpuloznoj i kompromitovanoj osobi, koja u borbi za vlast koristiti čak i čiste laži.

Jedna takva je potresla javnost u Americi i zgrozila Bosnu i Hercegovinu i izazvala skandal. Klintonova je naime izjavila da su je gađali snajperom tokom humanitarne posjete Tuzli u martu 1996. godine. 

Ona je kaže tada putovala sa ćerkom Čelsi i nekoliko slavnih ličnosti u svojstvu prve dame SAD. "Trebalo je da bude organizovana ceremonija dobrodošlice na aerodromu u Tuzla, ali umjesto toga samo smo  pognutih glava pretrčali do vozila koje nas je odvelo do vojne baze", kaže danas Klintonova, i dodaje da su bili pod snajperskom paljbom čak i tokom ljeta, mada ti podaci do danas nisu nigdje objavljeni. 

Klintonova je izjavila da je u jednom trenutku morala da se sakrije u pilotsku kabinu.  

Da se radi o najobičnijoj laži pokazuje podatak da taj događaj Hiolari nikada do sada nije spominjala, pa čak ni u svojoj autobiografskoj knjizi "Živeti istoriju". U službenim izjavama piše da su avion pratila dva lovca, ali se nigdje ne spominje snajperska vatra, niti da je bilo bilo kakvog rizika, ali se spominje da je Hilari zaista bila u pilotskoj kabini. "Prva dama provela je izvjesno vrijeme u kokpitu aviona s pilotkinjom Čeril Bajneke, jednom od samo četiri pilotkinje aviona C-17", piše u izvještaju novinara s terena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )