FOTO: Srpska info

BEOGRAD - Zdravstveno stanje košarkaša "Crvene zvezde" Ognjena Kuzmića je znatno bolje i sutra će biti premješten iz šok sobe na odjeljenje intenzivne njege Urgentnog centra u Beogradu, saopštio je ovaj košarkaški klub.

"Prema procenama lekarskog tima, Ognjen je sada potpuno van životne opasnosti, nema negativnih promena, niti bilo kakvih komplikacija i pogoršanja sa povredama glave i grudnog koša. Operacijom su potpuno sanirane teške povrede gornje vilice, a već tokom današnjeg dana, mogao bi i prvi put potpuno da se pridigne iz kreveta i stane na svoje noge", navodi se u saopštenju. 

To je, kako ističu, izuzetan pomak i napredak za samo sedam dana od kada je reprezentativac Srbije i košarkaš "Crvene zvezde" prebačen u Beograd sa teškim povredama opasnim po život. 

Kuzmić je od petka u potpuno svjesnom stanju, komunicira sa članovima porodice i ljekarima koji su zaduženi za njegov oporavak. 

Košarkaški klub "Crvena zvezda" zahvalio je ljekarima za sve što čine da bi se Ognjen što prije u potpunosti oporavio, te najavio da će o daljem toku oporavka sportiste javnost biti obaviještena početkom naredne sedmice. 

Beogradski klub podsjeća i da se Bogdan, koji je prošle nedjelje povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi zajedno sa Kuzmićem, probudio iz kome i oporavlja zahvaljujući velikim naporima i brigom ljekarskog tima iz Banjaluke. 

"Klub ovom prilikom izražava veliko zadovoljstvo i infromacijom koju je dobio od lekara iz Banjaluke i porodice Bogdana Ilića, sa kojima je u svakodnevnom kontaktu od nesreće", istaknuto je u saopštenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )