FOTO: N1/Tanjug

Generalna direktorka UNESCO-as Audrey Azoulay razgovarala je u Jugoslovenskoj kinoteci sa pomoćnikom ministra kulture za međunarodnu saradnju Asjom Dračom Muntean o prioritetima kulturne politike Srbije, a susrela se i sa rediteljom Emirom Kusturicom, koji je zamolio da pomogne u zaštiti srpskog kulturnog naslijeđa na Kosovu i Metohiji.

Audrey Azoulay je izrazila želju da upozna Kusturicu, željela je da vidi i Jugoslovesku kinoteku, imajući u vidu njen značaj u svjetskoj porodici filmskih arhiva, a zainteresovana je i za razvoj filmske industrije u Srbiji.

Kusturica je zamolio direktoricu UNESCO-a da učini sve što može za kulturno naslijeđe Srbije na Kosovu, koje je, kako je istakao, "vitalno za našu budućnost kao što je bilo i za našu prošlost". 

"Jako mi je drago što će biti na našem (`No smoking orkestra`) koncertu, koji 22. oktobra u Parizu organizuje Ministarstvo kulture Srbije i tada ćemo takođe razgovarati o značajnim temama", rekao je Kusturica. 

Audrey Azoulay je, naglašava Kusturica, pokazala izuzetno interesovanje za Srbiju i da ima prijateljski odnos sa narodom i kulturom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )