FOTO: null

BIJELJINA - Na Mitrovdanskom vašaru u Bijeljini u četvrtak, 8. novembra, biće održana semberska "Kupusijada", najavljeno je iz preduzeća "Grad" koje je organizator vašara.

Osim takmičenja u pripremanju svadbarskog kupusa, na vašaru će biti održana izložba kućne radinosti i starih zanata, izložba povrća, voća i cvijeća i izložba sitnih životinja i kućnih ljubimaca. 

Prvi put na vašaru će biti organizovan Mitrovdanski turnir u gađanju glinenih golubova i "Fijakerijada". 

Organizatori manifestacije pozvali su građane da učestvuju u takmičenju za pripremu svadbarskog kupusa, a u revijalnom dijelu ove semberske "Kupusijade" predstaviće se i Milun Tošić, organizator "Kupusijade" u Mrčajevcima. 

Kao poklon organizatora, preduzeća "Grad" i bijeljinske firme "ZP komerc", predviđena je besplatna konzumacija svadbarskog kupusa za sve posjetioce manifestacije. 

U okviru Mitrovdanskog vašara, u Bijeljini u Centru za kulturu će u 20.00 časova biti održano Mitrovdansko posijelo, sa bogatim kulturno-umjetničkim programom. 

Učešće u ravijalnom, takmičarskom i izlagačkom dijelu, kao i ulaz za posjetioce Mitrovdaiskog vašara i Mitrovdanskog posijela su besplatni. 

Pomoć u organizaciji Mitrovdanskog vašara i posijela pružili su Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske, Grad Bijeljina i preduzeća "ZP komerc", "Mega drvo" i "Spektar drink". 

Mitrovdanski vašar trajaće u četvrtak, 8. novembra, od 9.00 do 16.00 časova na prostoru Agrotržnog centra "Knez Ivo od Semberije" u Bijeljini. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )