FOTO: InfoBijeljina

Takmičenje u košarkaškoj Ligi BiH planirano je za 3. oktobar, a četiri dana prije starta nisu potvrđeni učesnici kao ni kalendar takmičenja.

Istina, žrijeb takmičarskih brojeva obavljen je početkom mjeseca, ali njega nije potvrdio Upravni odbor KS BiH, tako da nije obavezujući za klubove. U međuvremenu je došlo do određenih promjena među učesnicima. Igokea je najavila da neće učestvovati u Ligi BiH do početka druge faze takmičenja, jer igra u FIBA Ligi šampiona i ABA ligi, tako da nije u stanju da izdrži nastup na tri fronta, ali su je bez obzira na to žrebali za Ligu BiH. Poslije toga Bosna Rojal je zvanično odustala od takmičenja zbog loše finansijske situacije, dok bi, prema posljednjim informacijama, Sarajlije ipak igrale u ligi. Navodno imaju tim spreman za takmičenje, mada i dalje traže finansije da mogu izgurati cijelu sezonu. Može se čuti da će nekadašnji šampion Evrope igrati sa juniorskim timom, a konačan rok da potvrdi nastup ima do sutra. Ukoliko prvobitni raspored i imena klubova ostanu na snazi, Bosna bi trebalo da gostuje kod Mladosti u Mrkonjić Gradu.

- Spremamo se za meč sa Bosnom, jer nemamo zvaničnu potvrdu da su odustali od takmičenja. Mi treneri smo na mukama jer radimo skauting određene ekipe, iako je velika mogućnost da igramo protiv drugoga ili uopšte ne odigramo taj meč. Nadamo se da će sve biti brzo riješeno - rekao je trener Mrkonjićana Žarko Milaković.

Klubovi su ogorčeni ponašanjem Košarkaškog saveza BiH, jer ne znaju šta ih čeka u prvom kolu, ako ono uopšte bude igrano narednog vikenda. Velika je mogućnost da Liga broji 12 umjesto prvobitno zamišljenih 14 klubova, što znači da bi trebalo da bude obavljeno novo izvlačenje takmičarskih brojeva, odnosno formiran novi kalendar takmičenja. Ukoliko samo Igokea ne bude igrala, vjerovatno neće biti promjena u kalendaru.

- Podržavamo stav Košarkaškog saveza Republike Srpske i čekamo odluku Upravnog odbora KS BiH koji bi trebalo da se sastane ove sedmice. Spremamo se za utakmicu prvog kola kao da će je biti i još nemamo informaciju o mogućem otkazivanju - rekao je trener Borca Marko Šćekić.

Sličnog mišljenja je i trener Proma iz Donjeg Vakufa Boban Ninić.

- Žao mi je što situacija nije jasno definisana nekoliko dana prije početka. Sve je pomalo čudno, mada nastojimo da se spremimo po kalendaru takmičenja koji nam je ranije poslat, a ne znamo da li će po njemu biti igrane utakmice. U prvom kolu trebalo bi da kod nas gostuje Bratunac i spremamo se za njega, mada nam niko ne može garantovati da ćemo sigurno igrati protiv njega - kazao je Ninić.

Prethodni žrijeb

Prema ranije obavljenom žrijebu u prvom kolu narednog vikenda trebalo bi da igraju: Borac - Sloboda, Spars - Leotar, Široki - Čelik, Igokea - Zrinjski, Promo - Bratunac, Mladost - Bosna Rojal i Čapljina - Kakanj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )