FOTO: Glas Srpske

Fikret Rožajac (45) iz Lisova kod Visokog uhapšen je zbog sumnje da je nakon svađe nožem ubio zeta Armina Islamovića (28), potvrđeno je “Glasu Srpske”.

Krvoproliće se desilo u četvrtak predveče, kada je Islamović sa suprugom Adisom došao u posjetu kod njenog oca, Rožajca. Islamović je prije nekoliko dana došao kod punca sa namjerom da njih dvojica sijeku drva u šumi, koja je trebalo da prodaju. Tim novcem Islamović je trebalo da otplati dug za kupovinu auta.

Kobne večeri, mladi bračni par se posvađao, pa je Adisa otišla sa majkom da zatvori goveda u štalu.

- Islamović je zbog te rasprave šakom razbio staklo na automobilu, što je zasmetalo Rožajcu, pa je došlo do svađe između njih dvojice. Tast, koji je bio pijan, zeta je prvo udario štapom, nakon čega ga je ubo nožem u grudi. Islamović je ostao na nogama, a nakon toga krenuo da hoda putem. Ubrzo je stigla i Adisa. Rekla je ocu: “Ubio si ga... “, a on joj je odgovorio: “Jesam, davno”. Armin je tada pao na tlo. Izdahnuo je na rukama supruge - rekao je izvor “Glasa Srpske”.

Prema priči našeg sagovornika, Rožajac je nož kojim je ubio zeta vratio u korice, a supruzi Maidi rekao da policiji kaže da je zeta ubo bik.

- Nakon toga, sve troje su utrpali Armina u vozilo i krenuli ka bolnici, a kada su shvatili da je već mrtav, vratili su se kući. Rožajac je otišao u kuću i oprao ruke. Dok je sjedio na kauču, na vrata su pozvonili policajci, koji su ga i uhapsili - kazao je izvor.

Nakon 24-časovnog pritvora u policiji, Rožajac je predat u nadležnost Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona. Nakon ispitivanja, tužilac će odlučivati o prijedlogu pritvora pred nadležnim sudom.

Mještani Lisova kazali su da je Fikret bio “nezgodan” i da je “volio popiti”.

- Armin je bio blizak sa njim. Povremeno bi našli nekog posla, ali bi Fikret popio sve što zaradi. Ko zna šta se desilo u njihovoj kući - kazao je njegov poznanik.

Prema nezvaničnim informacijama, Rožajac je odranije poznat policiji. On je nakon rata ubio muškarca zbog kojeg je odležao zatvorsku kaznu, a i nakon toga privođen je više puta. Navodno je i Islamović bio poznat po krivičnim djelima.

Socijalni slučaj
Prema pričama mještana Lisova, Rožajac je bio nezaposlen.

- On je bio socijalni slučaj. Od svih je tražio pomoć, a valjda mu je i opština dala neka sredstva. Komšije iz sela su ga zbog toga izbjegavale jer je svima bio naporan - rekao je je stanovnik Lisova koji nije želio da mu objavimo ime.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )