FOTO: null

SARAJEVO- Na području koje pokriva Jedinica granične policije Bijeljina angažovane su dodatne policijske snage koje su omogućile pojačan nadzor granice sa Srbijom, zbog sve većeg broja ilegalnih migranata koji ulaze u BiH.

Pomoćnik direktora Granične policije BiH Slobodan Krstić rekao je Srni da su dodatne snage, angažovane od 13. avgusta, upućene iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i Agencije za istrage i zaštitu /SIPA/, te da su kao ispomoć stalno angažovani pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske. 

Prema njegovim riječima, i Granična policija odvojila je znatan broj svojih pripadnika i uputila ih kolegama u Bijeljinu, te su i oni radno angažovani na granici sa Srbijom na Savi i Drini. 

Krstić, koji je i član Operativnog štaba za pitanja migracija u BiH, rekao je da će na današnjem sastanku štaba biti razmotrene dalje aktivnosti nadležnih organa vezanih za migrantsku krizu. 

"Da li će biti dodatnog angažovanja policajaca, to će zavisiti od ljudskih i finansijskih kapaciteta kojima raspolažemo", dodao je Krstić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )