FOTO: InfoBijeljina

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić čestitao je danas krsnu slavu pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske - Svetog arhangela Mihaila sa željom da u miru i slobodi živi Republike Srpske.

"Svojom stručnošću, odgovornošću i profesionalizmom i dalje ćemo raditi na očuvanju stečenog nivoa bezbjednosti i sve naredne zadatke izvršavati uspješno i na dobrobit svih građana Republike Srpske", poručio je Ćosić na proslavi krsne slave u Eparhijskom kulturnom centru u Bijeljini.

On je istakao da policija preduzima značajne aktivnosti u cilju uspostavljanja efikasnog sistema u borbi protiv svih vidova kriminaliteta i da je rezultat toga smanjenje broja krivičnoh djela iz godine u godinu, zbog čega su mnogi pojedinci iz Policijske uprave Bijeljina i nagrađeni.

Vjerski obred i lomljenje slavskog kolača obavio je njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije, koji je na svečanoj akademiji ukazao da duhovno sabranje uobičajeno oko slavske svijeće treba da traje svakoga dana i da saradnja, jedinstvo i dobre namjere svih u Republici Srpskoj, matici Srbiji i gdje god žive Srbi u svijetu, treba uvijek da budu na dobrobit naroda.

"Put nam je jedan i podvig nam je zajednički, da čuvamo jedinstvo našeg naroda i naše Republike Srpske, jedinstvo sa maticom Srbijom i našom dijasporom, što je ogroman potencijal", poručio je vladika Fotije.

Uz ocjenu da su se pokrenule sile nebeske u ovom teškom vremenu - ratovi, sukobi, poplave, požari, zemljotresi, koji uzdrmavaju i biće čovjekovo, vladika Fotije je zaključio da su čovjeku i narodu potrebni stabilnost koju zajednički treba da obezbjeđuju crkva i država, radeći svako svoj dio posla.

Obilježavanju krsne slave Policijske uprave Bijeljina prisustvovali su brojni gosti iz političkog i društvenog života grada i Republike Srpske, a kum slave je petu godinu zaredom bio vojni sveštenik Vaso Popović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )