FOTO: null

Pet lica poginulo je od početka godine na dionici magistralnog puta od Šepka do Karakaja, što je najkritičnija dionica za saobraćajne nezgode sa poginulima na području Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina.

Inspektor za bezbjednost saobraćaja Radenko Knežević rekao je danas novinarima da su se na ovoj dionici puta do sada dogodile četiri saobraćajne nezgoda sa poginulima, a uzrok je u svim slučajevima bila brza vožnja. 

Prema njegovim riječima, u maju se na području CJB Bijeljina dogodilo 13 saobraćajnih nezgoda sa teže povrijeđenima, 29 sa lakše povrijeđenim licima i 79 nezgoda samo sa materijalnom štetom. 

Knežević kaže da su pijani vozači izazvali deset od ovih nezgoda, a najčešći uzročnici udesa su nepropisno izvođenje radnji sa vozilom, neprilagođena brzina kretanja, nepropisno rastojanje i oduzimanje prvenstva prolaza. 

U nezgodama su najugroženiji bili vozači i suvozači. 

U maju je na području CJB Bijeljina u saobraćajnim nezgodama sa dvotočkašima jedan motociklista teško povrijeđen, jedan lakše, kao i dva vozača mopeda. 

U ovom periodu policija je izvela četiri akcije pojačane kontrole saoraćaja, dvije su bile usmjerene na kontrolu brzine kretanja, jedna na kontrolu alkoholisanosti vozača i jedna preventivno-represivna akcija usmjerena na vozače traktora i drugih radnih mašina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )