FOTO: null

Ukoliko ste pretrpili povredu mekog tkiva ili vam predstoji ortopedska hirurgija, a želite da se što prije vratite aktivnostima i svakodnevnom životu, jedan od aparata koji vam može pomoći u tom cilju je Game ready aparat.

Game Ready intermitentna krio-kompresijska terapija ili terapija protokom hladne vode pod pritiskom vazduha kroz odabranu manžetnu sastavni je dio našeg svakodnevnog rada u ranoj fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji već nakon nekoliko sati od završetka operativnog zahvata.

RICE postupak

(Rest – odmor, Ice – hlađenje, Compression – kompresija, Elevation – podizanje) koristi se godinama za liječenje akutnih i hroničnih  povreda i pomaže u postoperativnoj rehabilitaciji. Dio ovog režima za koji se koristi Game ready je postupak hlađenja povređenog mjesta.

Mnogi profesionalni sportisti  i medicinski stručnjaci za taj postupak odlučuje sa za Game Ready koji jedinstveno kombinuje podešavanje hladnoće sa povremenom kompresijom i na taj način pruža dva vrlo važna koraka u RICE režimu.

Za šta se koristi krio-terapijska metoda

Ovakvu metodu fizikalne terapije koristimo zbog smanjenja otoka operisanog područja, smanjenja bola, usporavanja protoka krvi u dublja tkivia gdje mogu biti prisutna krvarenja, a kompresija pomaže kod kontrole tečnosti i ograničavanja bola na povređenom mjestu, produženog  analgetskog učinka, a sve u svrhu bržeg zarastanja tkiva i lakšeg oporavka.

Hladna kompresija nije nova metoda kojom se liječe akutna stanja na mišićno-koštanom sastavu nakon povreda i operacija, međutim upravo sa Game Ready uređajem po kontrolisanom protokolu fizioterapeuta postižu se idealni fiziološki uslovi za kvalitetan terapeutski učinak koji nakon sprovedene terapije traje i do sat vremena.

Aparat za intermitentnu krio-kompresiju sastoji se od kućišta, manžetne i crijeva za protok hladne vode i vazduha, te je zbog svoje veličine lako prenosiv do pacijenta u svakom trenutku. Kombinacijom intermitentne krio-kompresije aparatom Game Ready i kontinuiranom pasivnom mobilizacijom stvorili smo  svakodnevne rehabilitacione protokole nakon operacija zgloba kolena po uzoru na renomirane svjetske ortopedske i sportske klinike.

Aparat Game Ready

Upravljačka jedinica sastoji se od aparata koji je jednostavan za korišćenje, omogućujuje brzo upravljanje visine pritiska, temperature, i trajanja tretmana. Game Ready ® Dual-Action obloge su anatomski dizajnirane pomoću NASA svemirske tehnologije i projektovane na način da mogu istovremeno učiniti povremenu kompresiju i terapiju hlađenjem i to sve odjednom. Pošto je dostupan u različitim veličinama i oblicima, koristimo ih za udobno tretiranje gotovo bilo kog dijela tijela. Patentirane obloge imaju dvije odvojene unutrašnje komore, jednu za vazduh, a drugu za vodu. Ovaj jedinstveni dizajn omogućuje istovremeno podešavanje  nivoa kompresije i cirkulaciju tečnosti.

atlasklinika.com 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )