FOTO: recipeci

Kolač sa višnjama odličan je kremasti kolač koji će vas oduševiti u svako doba godine. Ovaj kolač može napraviti i sa kompotom od višanja, ali i sa svježim višnjama!

SASTOJCI:

Za koru:

4 jaja
220 g glatkog brašna
200 g šećera
250 g maslaca
1 prašak za pecivo
Za fil:

2 pudinga od vanilije
500 g kisele pavlake
100 g šećera
750 ml mlijeka
2 tegle višanja
Za preliv:

2 vrećice preliva za torte (svjetlog)
200 g šećera
300 ml soka od višanja
200 ml vode

PRIPREMA:

Za koru: Miksati prvo margarin dok ne postane lagano pjenast pa postupno dodavati šećer dok sve ne postane povezana masa. Dodavati tada jaje po jaje i dalje miksati pa na kraju postepeno dodati i brašno s praškom za pecivo. Biskvit razmazati (dosta je gust) po namašćenom i pobrašnjem limu za pečenje (veličine cca 30×40 cm) pa peći na 180ºC 20 min. Kolač izvaditi iz rerne i pustiti da se malo prohladi.
Za fil: Skuvati pudinge sa šećerom u količini mlijeka navedenoj u receptu pa u još vrući kuvani puding umiješati kiselu pavlaku.
Preko kore složiti višnje koje ste prethodno ocijedili i od kojih ste sok ostavili po strani, preko višanja premazati fil s pudingom pa nastaviti peći još 25 min u rerni na istoj temperaturi.
Dok se pečeni kolač hladi pripremite preliv za torte prema uputstvu sa sokom od višanja, šećerom i vodom. Preliv pažljivo i polako izlijte preko kolača i pustite da se ohladi.
Poslužiti isječeno na kocke.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )