FOTO: Glas Srpske

Tuzla - Kraljica tuzlanske mafije Margareta Hadžić (55), poznatiju kao Marga, juče je uhapsila granična policija Srbije prilikom pokušaja bijega u ovu zemlji iz BiH. Ona čeka izručenje.

Za Hadžićevom je bila raspisana crvena potjernica Interpola  nakon što je pobjegla iz Kazneno-popravnog zatvora Tuzla.

Marga je zbog vođenja kriminalne grupe osuđena 2016. godine na tri godine zatvora iz kojeg je nedavno puštena na dopust. Tada je ona zajedno sa grupom koju je okupila, od početka 2011. do aprila 2012. godine nabavljala kokain koji su za nju prodavali Ružica Babić i njen nevjenčani suprug Almir Hamzo iz Živinica. Zbog ovih krivičnih djela, Hadžićeva je suđena na tri, a Babićeva i Hamzo na po dvije godine zatvora. U tom vremenu, već je bila osuđena na osam godina zatvora zbog pokušaja ubistva dvojice policajaca i nedopuštenog držanja oružja.

Hadžićeva je kozmetičarka po zanimanju i jedna je od najpoznatijih žena vođa kriminalne grupe koje su se uglavnom bavile prodajom narkotika. Njen policijski dosije ne prestaje da se popunjava posljednjih decenija,

Hadžićeva je, između ostalog, bila akter seks-afere koja je potresala tuzlanski Pravni fakultet 2010. godine. Navodno je imala veliki uticaj na studenticu Šejlu L., koja je imala seksualne odnose sa profesorima i sređivala ocjene kćerkama uglednih Tuzlaka kako bi joj oni, zauzvrat, odgodili izdržavanje zatvorske kazne. 

Pored toga, Hadžićeva je prije deset godina bila učesnik pucnjave u Tuzli.

Njen zet je jedan od najopasnijih tuzlanskih mafijaša Mersed Hadžić zvani Mirso Švicarac  a ona se dovodila i u vezu sa Naserom Keljmendijem.

Ostala bez dva prsta

Margareta Hadžić je uhapšena 2012. godine pošto je teško ranila pripadnike Jedinice za posebne namjene MUP-a Tuzlanskog kantona Draženka Vujanovića i Mladena Divkovića.

Inače, pripadnici Jedinice za posebne namjene su po nalogu Opštinskog suda Tuzla došli u pretres kuće Hadžićeve zbog sumnje da se ona bavi trgovinom narkoticima.

Kada su otvorili vrata u potkrovlju Hadžićeva je zapucala iz pištolja. Divkovića je od težeg povređivanja spasio pancirni prsluk, dok je Vujanović pogođen u vrat i ruku. Ljekari su se uspjeli izboriti za njegov život. U razmjeni vatre Hadžićeva je ostala bez dva prsta na ruci.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )