FOTO: null

Za 3.960 srednjoškolaca u šest srednjih škola u Bijeljini danas se završava školska godina.

Šef gradskog Odsjeka za obrazovanje Dragorad Vasić rekao je Srni da osnovno obrazovanje u gradu završava generacija sa 1.025 učenika, a planom upisa u srednje škole ove godine je u Bijeljini predviđen upis 1.008 đaka. 

Vasić kaže da je zbog toga od Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske zatraženo odobrenje za upis još dva školska odjeljenja, s obzirom na to da specifična zanimanja u Bijeljini tradicionalno upisuju i djeca iz obližnjih opština Ugljevik i Lopare i iz susjedne Srbije. 

Prema njegovim riječima, zatražen je dodatni upis za po jedno odjeljenje u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi i u Srednjoj stručnoj školi u Janji. 

Za sada je u Bijeljini planiran upis 208 učenika u Gimnaziji, po 260 učenika u Tehničkoj školi i Poljoprivrednoj i medicinskoj školi, u Ekonomskoj školi ima mjesta za 156 đaka, u Srednjoj stručnoj školi u Janji za 104 učenika i u Muzičkoj školi je planiran upis 20 učenika.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )