FOTO: null

Svi uhapšeni zbog podmetanja požara su državljani Hrvatske, rekao je šef Policijske uprave šibensko-kninske Ivica Kostanić.

On se dotakao i svojevrsne "antisrpske euforije", koja se pojavila nakon što je za izazivanje požara uhapšeno nekoliko pripadnika srpske nacionalne manjine, prenosi N1.

"Policija prvenstveno utvrđuje ko je počinilac i koji mu je motiv bio za izvršenje krivičnog djela. Ne bavimo se raznim komentarima ko je koje nacionalnosti. Kriminalistickim istraživanjima smo utvrdili te navodimo kako su svi počinioci državljani Republike Hrvatske, tako da je bilo kakvo raspirivanje mržnje nepotrebno", rekao je Kostanić za portal sibenik.in.

"Policijska uprava šibensko-kninska je i prije naloga ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića preduzimala mjere i radnje na otkrivanju, kako uzroka požara tako i na otkrivanju eventualnih piromana. Do naloga ministru ova Policijska uprava već je podnijela pet krivičnih prijava zbog izvršenja krivičnog djela dovođenja u opasnost života i imovine, dodao je on.

Nakon ministrovog naloga otkrili smo još četiri počinioca, kazao je Kostanić za portal sibenik.in.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )