FOTO: Nezavisne

Seniorska reprezentativka BiH u košarci Jovana Marković (22) na startu sezone pokazala se kao veliko pojačanje ŽKK RMU Banovići. Sjajna Bijeljinka je među najkorisnijim igračicama regionalne WABA lige, kao i bh. prvenstva, u kojem je njen tim na maksimalnom učinku nakon četiri kola.

U subotnjem derbiju bh. lige i pobjede nad Orlovima (100:72) Markovićeva je imala učinak od 14 poena i 13 skokova. Sa čestim dabl-dabl učincima se može pohvaliti i u WABA ligi, u kojoj Banovićanke imaju skor od dvije pobjede i četiri poraza. Bh. reprezentativka se nalazi u top 10 strijelaca lige sa 15 poena po meču, a kada su u pitanju skokovi, tu je na vodećoj poziciji sa nešto više od 10 skokova po utakmici.

"Na početku sezone sam sebi zadala cilj da odigram što bolje iz utakmice u utakmicu, da pomognem ekipi da ostvarimo što bolji rezultat. Ranije sam igrala ovu ligu pa mi nije nepoznanica skoro nijedan protivnik. Mogu reći da smo na neki način iznenađenje ove godine, jer je roster dosta izmijenjen u odnosu na prošlu godinu pa su nam i ambicije veće", kaže jedna od glavnih uzdanica tima trenera Slaviše Ožegovića.

Bivša košarkašica Plej-ofa prošle sezone nastupala je za mađarsku ekipu Pink iz Pečuha, u kojoj je ostavila dobar utisak, ali se ipak odlučila vratiti u BiH i pojačati najbolju bh. ekipu.

"Prošlu sezonu sam igrala u Mađarskoj. Liga je dosta jaka i ima timove koji igraju u Evrokupu i Evroligi. Nakon sezone vani željela sam da izaberem najbolju opciju za moj dalji napredak i okruženje u kojem će moja igra da dođe do izražaja, tako da je klub iz WABA lige bio moja odluka. Vidjećemo kako će se sezona odvijati i kakve izazove donosi nova godina. Zasad sam veoma zadovoljna", istakla je Markovićeva.

Njene sjajne igre nisu prošle nezapaženo, pa se našla na užem spisku selektora BiH Gorana Loje za kvalifikacione utakmice za Eurobasket 2021. godine sa Rusijom i Švajcarskom.

"Drago mi je što sam se našla na spisku za reprezentaciju, mislim da smo dosta napredovali i da je trenutak da konačno poslije dužeg vremena zaigramo na Evropskom prvenstvu", zaključila je mlada košarkašica.

Inače, bh. seniorke okupile su se u ruskom Orenburgu, gdje će se pripremati za prvu utakmicu kvalifikacija za EP koja se igra 14. novembra sa domaćom selekcije Rusije. Tri dana kasnije "zmajice" će u Sarajevu odigrati prvu utakmicu kod kuće sa reprezentacijom Švajcarske. Lojo je za ove utakmice pozvao sljedeće igračice: Nikolina Džebo, Nikolina Babić, Irena Vrančić, Jovana Marković, Nikolina Delić, Džonkel Džons, Marica Gajić, Marina Džinić, Milica Deura, Miljana Džombeta, Anđela Delić i Tamara Kapor.

"Malene" na plus 78

Najubjedljiviju pobjedu u dosadašnjem dijelu bh. prvenstva ostvarile su košarkašice Mladog Krajišnika, koje su u meču 4. kola deklasirale ekipu Sloboda sa čak 78 poena razlike (102:28). Rezultati: Jedinstvo - Rudar Sport 86:40, RMU Banovići - Orlovi 100:72, Mladi Krajišnik - Sloboda 102:28. Juče: Čelik - Igman, Brčanka - Konjic, Leotar - Plej-of. Poredak: Banovići 8, Orlovi 7, Mladi Krajišnik 6…

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )