FOTO: Glas Srpske

Posle grupne faze Evropskog prvenstva za košarkašice, grad Zrenjanin ponovo organizuje jedan sportski spektakl. Ovog puta su u centru pažnje košarkaši, koji će večeras od 21.00 u "Kristalnoj dvorani", u pripremnom meču za Mundobasket (31. avgust - 15. septembar), dočekati reprezentaciju Finske.

Koliko su Zrenjaninci uzbuđeni što će uživo moći da uživaju u čarolijama Teodosića, Bjelice, Lučića i ekipe govori podatak da nijedne karte za današnji susret više nema u prodaji. Publika je prepoznala trenutak pred veliko i bitno takmičenje, u kome je našim momcima potrebna podrška kompletne nacije i za samo dva i po dana je kupila sve ulaznice. Očekuje se da dvorana, u koju može da stane 3.000 gledalaca, bude popunjena do poslednjeg mjesta. 

Zrenjanin bi trebalo da ugosti i Nikolu Jokića, ali ne u dresu već u civilu. Centar Denvera od sutra počinje da trenira i on će kao poslednji kompletirati Đorđevićevu slagalicu. Zbog NBA pravila sve ekipe nisu računale na igrače koji igraju u Americi sve do 2. avgusta. Našem timu prvo se priključio Nemanja Bjelica, potom je Boban Marjanović stigao na Kopaonik, dok su juče sa treninzima počeli Bogdan Bogdanović i Marko Gudurić.

Dobra vijest za selektora je i to što povreda Vasilija Micića, zbog koje je napustio teren na meču protiv Borca u Čačku, nije ozbiljnija, pa je on trenirao sa ekipom. Velike šanse su da u subotu protiv Litvanije pred beogradsku publiku u "Štark areni" istrči kompletan tim Srbije. 

Da bi i "Arena" u subotu bila puna, kao i dvorane u Čačku i Zrenjaninu, reprezentativci svakodnevno podsjećaju da na akciju Unicefa i humanitarni karakter meča. Polovina sredstava će otići za projekat izgradnje inkluzivnih igrališta.

- To su sjajne stvari kojih treba da ima mnogo više - kaže Teodosić. - Za njih treba svi da se zalažemo i da se maksimalno potrudimo da pomognemo djeci koja imaju neki problem, da skrenemo ljudima pažnju da su ta djeca oko nas i da im treba pomoć. 

RASPORED PRIPREMA

Srbija - Finska 21.00

Srbija - Litvanija 10. avgust

Litvanija - Srbija 12. avgust

Akropolis kup 16-18. avgust

Turnir u Šenjangu od 20. avgusta

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )