FOTO: null

Košarkaši Radnika doživjeli su drugi ovosezonski poraz u Prvenstvu BiH. U dvorani OŠ Vuk Karadžić, bolji od domaćina bili su igrači ekipe Bošnjak iz Hadžića a konačan rezultata poslije neizvjesne završnice glasio je 61-65.

Nakon prošlosedmičnog poraza u Mrkonjić Gradu, kod izuzetnno dobre ekipe Mladosti, Radnik je premijerligaškoj premijeri na svom terenu dočekao goste iz Hadžića. Dobra vođena i utrenirana ekipa Bošnjaka u prvom kolu zabilježila je pobjedu nad Studentom i rasterećena došla na gostovanje u Bijeljinu. 

S druge strane, primjetan je bio grč kod domaćih koji se ponavlja još od posljednjih utakmica iz predsezone. Ovakav pristup odrazio se i na igru na samom otvaranju utakmice u koju su puno bolje ušli gosti i već poslije prve četvrtine napravili značajnu rezultatsku razliku. 20-12 je bio rezultat nakon prvih deset minuta igre. Drugi period je bio izjednačen, Radnik je konačno počeo da pogađa sa distance a razigrali su se kapiten Kokoruš i Srđan Damjanović. Par jeftino postignutih poena, gostima je, ipak, pomogao da održe prednost. Na poluvrijeme se otišlo sa vođstvom Bošnjaka od 9 poena, 36-27. Treća četvrtina bila je poptuno u znaku domaćih. Radnik je u ovom dijelu igre pokazao da ima kvalitet, rasrtčani su bili domaći, agresivni u odbrani a efikasni u napadu. 

To je donijelo i rezultatski preokret, Radnik je preuzeo vođstvo, istina minimalno, a najviše zahvaljujući pomenutom Kokorušu, koji je u ovih deset minuta pogodio četiri trojke. Ipak, uz neke poklonjene poene na kraju treće četvrtine, gosti uspijevaju da sa prednošću od jednog poena uđu u odlučujuću etapu meča. Nekoliko minuta se u  toj posljednjoj četvrtini igralo bez poena. Prvi ih je postigao Radnik i stekao prednost koja je u jednom u trenutku iznosila pet poena i koju je držao sve do posljednjeg minuta meča. 

U odlučujućim trenucima, domaći su promašili nekoliko zicera i čak pet od šest slobodnih bacanja što su gosti uspjeli da kazne i da, zahvaljujući boljoj koncentraciji u penal završnici, slave rezultatom 65-61.

Dejan Kokoruš je postigao 24 poena na ovom meču, a u redovima domaćih jako dobar je bio i Srđan Damjanović sa 13 poena. Po 13 poena za goste postigli su Dželmo i Dovažija, a u njihovoj ekipi najefikasniji je bio mladi Rešidović sa 14 poena.  Značajan je bio i doprinos Harisa Ćurevca koji je postigao 9 poena i zabilježio 11 skokova. Ovo je, kako rekosmo, drugi poraz Radnika na otvaranju sezone i sigurno je da će izabranici Igora Mihajlovića morati da stegnu redove u nastavku kako bi bili ravnopravan konkurent u borbi za opstanak u elitnom rangu bh košarke.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )