FOTO: null

U prvoj utakmici finalne serije Plej ofa Prve lige Republike Srpske košarkaši bijeljinskog Radnika savladali su Rogaticu rezultatom 77-70 i tako napravili prvi korak ka plasmanu u Premijer ligu BiH.

Košarkaši bijeljinskog Radnika krupnim koracima grabe ka Premijer ligi BiH. Finalna serija protiv kvalitetne ekipe Rogatice započela je utakmicom u Bijeljini koju su košarkaši Radnika dobili i tako obezbijedili sebi prednost pred revanš u Rogatici. Vodili su domaći velikom većinom meča, osim u jednom periodu u prvoj četvrtini, koja je završena vođstvom gostiju 24-22.

Nakon nešto slabijeg početka Radnika u pomenutom dijelu igre, uslijedila je druga dionica u kojoj bijeljinski košarkaši Rogatici dozvoljavaju samo 6 poena, te se na odmor odlazi s prednošću Radnika 39-31, najviše zahvaljujući odličnom Živanoviću, koji je u prvom poluvremenu postigao čak 19 poena. Na početku drugog dijela igre gosti prave dobru seriju i prelaze u vođstvo, ali nakon konsolidacije u igri, Radnik ponovo vraća prednost koja je do kraja meča varirala između 5 i 10 poena. U jednom trenutku domaći su vodili i sa 13 razlike a konačan rezultat glasio je 77-70. Treba naglasiti da su obje ekipe bile izuzetno dobro šuterski raspoložene, Radnik je ubacio 10 trojki, tri više od gostiju, što je, uz dominaciju po pitanju fizičke pripremljenosti sigurno odlučilo ovaj meč.

Najzaslužniji za trijumf Radnika bio je Živanović sa 22 postignuta poena, od čega 19 u prvom poluvremenu, Kokoruš je ubacio 19,a Kecman i Krajišnik su dali značajan doprinos sa 11, odnosno 10 poena. Kod gostiju je najefikasniji bio Mrkajić koji je postigao 22 poena. Revanš meč igra se u Rogatici, a Radnik i u ovoj seriji ima prednost domaćeg terena, što znači da bi se eventualna treća utakmica ponovo odigrala u Bijeljini.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )