FOTO: null

Košarkaši Partizana nisu uspjeli da naprave brejk u trećem susretu finalne serije protiv Crvene zvezde, pa u ponedeljak pred domaćim navijačima imaju imperativ pobjede (18.00, hala "Aleksandar Nikolić").

Crno-bijeli moraju da slave ukoliko žele da se pitanje šampiona rješava u majstorici (četvrtak), u suprotnom će Trinkijerijev tim već večeras otići na ljetnju pauzu, a vječiti rival na proslavu pete uzastopne titule.

- Sa nekoliko grešaka doveli smo sebe u situaciju da igramo utakmicu za ostanak u seriji - kaže trener Andrea Trinkijeri. - Ono što u takvoj poziciji donekle može da nas hrabri je to što smo i u prvoj, a posebno u trećoj utakmici, izgradili situaciju da budemo na korak do pobjede. Nažalost, falila nam je jedna lopta, jedna timska odbrana...

Prvi strateg crno-bijelih je svjestan da njegov tim čeka težak posao, jer vječiti rival ima prvu meč-loptu.

- Zvezda će biti rasterećenija od nas, što favorita uvijek stavlja u lagodniju poziciju. Biće još teže, znamo da ćemo greške morati da smanjimo na minimum, znamo da ćemo morati da odigramo skoro savršenu utakmicu. Za to je prvenstveno neophodno da apsolutno svih 40 minuta budemo maksimalno koncentrisani na cilj, da nam fokus ni na sekund ne skrene sa zadataka.

Pritisak je na leđima Partizanovih košarkaša, ali će njihova prednost biti puna hala obojena u crno-bijelo.

- Od velike pomoći biće nam i podrška navijača, ovog puta svi kao jedan moramo da budemo ujedinjeni kako bismo izborili majstoricu. Igrači koje treniram imaju kvalitet, snagu, želju da pokažu da su bolji od rivala. I što je najvažnije, za Partizan i "grobare" ih veže ljubav, a ljubav, kao što znate, često čini čuda. Nadam se da će spoj te ljubavi i vrijednog rada tokom svih ovih prethodnih mjeseci rezultirati pobjedom, koja će nam omogućiti da pokušamo da napravimo čudo.

I Rade Zagorac, koji je postigao pobjednički koš za izjednačenje, a potom bio neprimijetan u narednom meču, vjeruje da sa saigračima može da odloži kraj sezone...

- Da bismo došli ponovo do izjednačenja, potrebno je da neke sitne stvari u završnici bolje uradimo. Baza postoji, energijom i fizički im pariramo, ali neke sitnice pred kraj meča treba bolje da se izvedu i mislim da je to dovoljno za pobjedu.

Njegova tehnička greška u poslednjem minutu olakšala je protivniku put ka pobjedi.

- Ne bih komentarisao suđenje. Previše je tenzije nastalo oko derbija i ovako. Stvorena je situacija koja nije zdrava ni za jedne, ni za druge. Ipak je ovo sport, košarka. I jedni i drugi igraju u ekstremno teškim uslovima, nije nimalo lako. Ne volim da se košarka nipodaštava nekim spoljnim faktorima, ne bih komentarisao ništa - rekao je Zagorac.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )