FOTO: Telegraf.rs

Muškarac iz Konektikata nije mogao ući u starački dom, već je ispred prozora sobe u kojoj se nalazi njegova supruga držao veliku ploču na kojoj je ispisana čestitka.

Bračni je par zajedno 67 godina, a važan datum u njihovom životu došao je usred epidemije korona virusa. Odjeljenje za javno zdravstvo Konektikata zabranilo je posjete staračkim domovima zbog širenja COVID-19. To nije spriječilo Nensi i Boba Šelarda da obilježe 67. godišnjicu braka.

Bob je stajao ispod njenog prozora i u ruci držao ploču na kojoj je pisalo: “Volio sam te 67 godina i još uvijek te volim. Srećna godišnjica”. Nensi je vidjela svog supruga, mahala mu s prozora i slala poljupce.

– Loše mi je jer želim da budemo zajedno, ali znam da je to nemoguće. Mislim da i ona želi isto – navodi Bob.

Njihova kćerka Laura kaže da je Bob svakoga dana posjećivao Nensi, sve dok posjete u staračkom domu nisu zabranjene.

– Uvijek su nam bili inspiracija, a ovaj susret jedan je od načina da proslave godišnjicu u izvanrednim okolnostima – objašnjava Laura.

Državna uprava zabranila je sve posjete staračkim domovima u periodu od 30 dana, osim u izuzetnim slučajevima kao što su povratak iz bolnice ili posjeta ljudima koji su životno ugroženi, piše Fox News.

POGLEDAJTE video snimak Bobove izjave ljubavi njegovoj supruzi Nensi.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )