FOTO: pixabay

Vlada Italije će morati da uvede nove restrikcije tokom sezone praznika u pokušaju da suzbije širenje virusa i spriječi pojavu trećeg talasa pandemije, rekao je premijer Ðuzepe Konte.

Konte je u intervjuu za list La Stampa rekao da vlada po svaku cijenu mora da spriječi treći talas pandemije, koji bi bio razoran, prenosi Rojters.

Vlada Italije razmatra da uvede štrože mjere protiv kovid-19 na teritoriji čitave zemlje tokom božićnih i novogodišnjih praznika, nakon što je masa ljudi ovog vikenda pohrilila ka gradskim centrima, a Rim tek ublažio neke od restrikcija koje su uvedene prošlog mjeseca.

Italija je evropska zemlja sa najvećim brojem smrtnih slučajeva od kovid-19 – od početka pandemije u februaru preminulo je više od 65.000 ljudi.

Premijer je rekao da će programima vakcinacije biti obuhvaćeno 10 do 15 miliona ljudi, kako bi bio ostvaren efikasan uticaj na imunitet, i da će ovaj cilj najkasnije biti ostvaren do kraja proljeća ili početka ljeta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )