FOTO: null

Ambasador SAD-a u BiH Maurin Kormak ponovila je danas stav SAD-a da je najavljeni referendum u Republici Srpskoj (RS) o radu Suda i Tužilaštva BiH i antidejtonski i antiustavni korak te se nada da će predsjednik RS-a Milorad Dodik i Skupština RS-a odlučit

Ona je u izjavi novinarima u Gradišci naglasila da je taj stav njene zemlje veoma jasan od momenta od kako je pomenut referendum u RS-u.

“Mislim da je puno bolje iskoristiti i vrijeme i energiju fokusiranjem na otvaranje novih radnih mejsta za mlade ljude, za razvoj ekonomije i evropski put BiH”, ukazala je Kormak.

Istakla je da se u RS-u mora usvojiti novi zakon o radu, kao što je to urađeno u Federaciji BiH te da će o tome kako RS namjerava riješiti to pitanje sutra razgovarati i premijerkom Željkom Cvijanović.

“Nadama se da će se to pitanje brzo riješiti, jer sam širom RS imala priliku da upoznam prekrasne ljude i oni to zaslužju”, istakla je ona navodeći da je to uslov za približavanje BiH EU i aranžman s MMF-om.

Američka ambasadorka je navela je i da usvajanje tog zakona u FBiH bilo važan korak koji je trebalo preduzeti.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )