FOTO: InfoBijeljina.com

Manifestacija koja promoviše rađanje "Konferencija beba" okupila je danas u Bijeljini 60 učesnika.

Titulu najmlađe bebe ponio je Damjan Babić koji je rođen 25. juna, najstarija beba bila je Dunja Erak koja je na svijet došla 28. juna prošle godine, dok je Davor Stojanović, rođen 15. maja, beba koja ima najviše braće i sestara, njih osmoro.

Gradska uprava Bijeljine je za najmlađu i najstariju bebu obezbijedila kolica, beba sa najviše braće i sestara dobila je krevetac, a poklone su dobili i dva para blizanaca, Jovan i Dušan Babić i Marija i Sofija Maksimović, kojima su darovane nosiljke, torbe i igračke.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ocijenio je da je "Konferencija beba" dobar način da se uputi zahvalnost mladim ljudima koji su odlučili da zasnuju ili prošire porodicu, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

On je naglasio da Bijeljina godinama ulaže u izgradnju infrastrukture za najmlađe, kao što su dječiji vrtići, te da finansira četvrti pokušaj vantjelesne oplodnje za mlade bračne parove.

Zamjenik Ombudsmana za djecu Republike Srpske Jovanka Vuković rekla je da se manifestacija "Konferencija beba" u Republici Srpskoj održava 21. put i da je značajno što se na ovakav način promoviše rađanje.

"Ako govorimo o dječijim pravima, najviše su ugrožena njihova lična prava, odnosno lični kontakt sa roditeljem sa kojim ne žive, a veliki problem je nasilje u porodici i vršnjačko nasilje", navela je Vukovićeva.

Đorđe Babić, otac blizanaca Dušana i Jovana, poželio je svakom mladom čovjeku da se ostvari kao roditelj.

"Naše bebe su rođene 5. juna, privikavamo se na nove obaveze, prilagođavamo novom životnom tempu, ali to su sve `slatke muke`", rekao je Babić.

Na "Konferenciji beba" u bijeljinskom Centru za kulturu prigodan program izveli su mališani vrtića "Čika Jova Zmaj".

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )