FOTO: InfoBijeljina

BIJELJINA - Srpsko crkveno pjevačko društvo "Srbadija" iz Bijeljine večeras će u Centru za kulturu u ovom gradu održati kocert povodom obilježava 120 godina postojanja.

Osim Hora "Srbadija", kojim će dirigovati Desanka Trakilović i Jelena Trakilović, na koncertu će nastupiti i dugogodišnji prijatelji ovog društva i prvaci opere u Oslu, Beogradu i Novom Sadu, kao i Ansambl "Bisernica" iz Bijeljine.

Iz "Srbadije" je najavljeno da su učesnici koncerta iz Osla bariton Stevica Krajinović i sopran Ivana Milašinović, iz Beograda bas Dragoljub Bajić i sopran LJubica Vraneš, a iz Novog Sada bas Vasa Stajkić, sopran Verica Pejić i tenor Jovan Pejić.

Koncertu će prethoditi otvaranje izložbe "Duhovna riznica" u Galeriji Centra za kulturu "Semberija", koja o jubileju "Srbadije" svjedoči kroz fotografije, novinske članke i osvojene nagrade.

Koncert Srpskog crkvenog pjevačkog društva "Srbadija" počeće u 19.00 časova.

Ovaj hor već decenijama na svjetskoj horskoj sceni na najbolji način predstavlja Republiku Srpsku i Bijeljinu, a dobitnik je niza nagrada i priznanja.

"Srbadija" danas broji 80 članova velikog mješovitog hora, koji čine uglavnom srednjoškolci i studenati, i isto toliko mališana uzrasta od četiri do 14 godina koji stiču osnovna znanja iz muzičke kulture i pjevanja u malom horu.
 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )