FOTO: null

Crnogorska vlada dala je zeleno svjetlo za projekt na ostrvcetu Mamula, nekadašnjem koncentracionom logoru za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Mamula će tako postati luksuzno odmaralište sa hotelom, noćnim klubom, spa centrom i restoranima.

To je odluka je koja je izazvala bijes porodica onih koji su bili zatvoreni na Mamuli dok je bio pod okupacijom fašista predvođenih Benitom Musolinijem.

Cilj kompanije Orascom, koja vodi cijeli projekt je pretvoriti Mamulu u destinaciju za bogataše, koji će uživati u pogledu na more i palme, večerama na prostranim vanjskim terasama, beach klubovima u kojima će se organizovati raznorazne zabave, a na raspolaganju će im biti i marina za superjahte.

Ovo je projekt težak 15 miliona eura, za koji vlada Crne Gore tvrdi da će otvoriti 200 radnih mjesta.

Ostrvo poznato i pod nazivom Lastavica se nalazi se na ulazu je u Boku Kotorsku, u blizini granice s Hrvatskom. Ostrvom dominira tvrđava sagrađena 1853. godine, koja je sagrađena pod austro-ugarskom vlašću, a koja je služila kako bi se ostrvo odbranilo od napada sa mora, piše Daily Mail.

Mamula je nenaseljeno ostrvo na kojem se ništa ne koristi, a tokom Drugog svjetskog rata bio je logor za više od 2.000 ljudi. Stotine logoraša je mučeno, izgladnjavano i ubijeno na na njemu, a prema pisanju Balkan Insighta, najmlađi zatvorenik na ostrvu bila je beba stara samo osam dana.

Na ostrvu su počinjeni stravični zločini, a bili su zatvarani antifašisti i civili iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )