FOTO: Nezavisne

Epidemiolog Predrag Kon otkrio je koje će mjere biti uvedene u Beogradu i Srbiji u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Epidemiolog Predrag Kon rekao je da su zabrana kontakta i nošenje maski u zatvorenom prostoru mjere koje će sasvim sigurno biti na snazi.

Biće zabranjena i javna okupljanje, rekao je Kon gostujući na RTS i dodao da će Krizni štab danas poslije 12 sati obavijestiti javnost o drugim odlukama i tada će se definitivno znati da li će biti uveden policijski čas u Beogradu.

"Suština je zabrana kontakata, a najjednostavnija mera je policijski čas protiv koje smo svi iz medicinskog dela", rekao je Kon.

"Da li je to greška ili ne to ćemo videti tek posle, jer potpuno zatvaranje Beograda omogućilo bi bar tokom vikenda da tog prenosa nema", rekao je on.

Kon je procijenio i da bi potpuno zatvaranje Beograda omogućilo da se smanji prenos virusa, ali je dodao da do toga najvjerovatnije neće doći.

On je rekao da je epidemiološka situacija u Beogradu vrlo ozbiljna, a u nekim momentima ima tendenciju da bude vanredno kada je riječ o mogućnosti prijema zaraženih i naveo da je u Beogradu oko 1.500 ljudi hospitalizovano sa jučerašnjim danom.

Kon je rekao da ozbiljna situacija u Beogradu zahtijeva dodatnu spremnost, kovid bolnica u Areni se otvorila, a i Banjica ulazi u kovid sistem.

"Postoje još dodatni kapaciteti. Sa ovom brzinom punjenja to je za svega nekoliko dana", rekao je Kon.

On je, reagujući na svoj post na Facebooku, koji je kasnije obrisao, da će sa zadovoljstvom prepustiti svoju udobnu fotelju nekom drugom, rekao da u ovom trenutku i u ovoj situaciji ne može da napusti svoj položaj.

"Nema dezertiranja", rekao je on, prenosi Mondo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )