FOTO: InfoBijeljina

Komunalna policija ovih dana pojačaće aktivnost u cilju rješavanja problema neurednih dvorišta na području grada Bijeljina.

Naime, Odlukom o komunalnom redu grada Bijeljina propisano je da vlasnici, odnosno korisnici zelenih površina uz poslovne I stambene zgrade, neizgrađenog građevinskog zemljišta, kao i drugih sličnih površina, koje su vidljive sa ulične strane, moraju ih redovno održavati u čistom i urednom stanju, što podrazumijeva da se na navedenim površinama ne može nalaziti ostruga, divlje šiblje, otpad i slično.  

Istom Odlukom zabranjeno je u dvorištu i oko zgrada od ulične strane, držati otpad i dotrajale stvari (automobilske olupine, stare mašine, daske i slično) koje svojim izgledom i neredom narušavaju izgled naselja.

“Apelujemo na građane da urede svoja dvorišta od ulične strane, što podrazumijeva da uklone otpad iz istih i pokose travu, te da dvorišta drže u čistom i urednom stanju. Moram naglasiti da su kazne za ovaj prekršaj visoke i one iznose za pravna lica od 3.000 do 6.000 KM, odgovorna lica od 550 do 850 KM, preduzetnike od 700 do 1.000 KM, a za fizička lica od 500 do 800 KM“, rekao je za InfoBijeljina načelnik Odjeljenja komunalne policije Ratomir Draganić. 

Draganić je još naglasio da će predmet kontrole biti i dvorišta, čiji vlasnici nisu trenutno u Bijeljini, te da se ti vlasnici ne iznenade ukoliko ih prilkom dolasku u Bijeljinu sačeka prekršajni nalog za neuredno dvorište.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )